Biografija

Rojen 20. 1. 1991 v Kranju, stanuje v občini Cerklje na Gorenjskem. V domači vasi je tudi obiskoval Osnovno šolo Davorina Jenka, nato pa se je odločil za Srednjo tehniško šolo v Kranju in tam maturiral kot elektrotehnik računalništva. Željo je imel postati kriminalist, in zato se je tudi izredno vpisal na Fakulteto za varnostne vede, vendar ker je veliko delal na rent-a-caru fakultete ni zaključil. Sama je nato doma kot voznika kamiona zaposlil njegov oče Matjaž, ki pa ima že več kot dvajset let svoje prevozništvo. 

 otrok

Ljubezen do avtomobilov ima Samo že od otroštva, saj ga je oče učil voziti že kot otroka. Pri šestnajstih letih ga je za dirkanje navdušil njegov prijatelj Gorazd Prosenc, s katerim sta  hodila na dirke, ker je njegov oče snemal. V prostem času pa sta se vozila po poljskih poteh in gozdovih. 

 

Leta 2011 se je vpisal v društvo Autosport Jazon, ki se z avtomobilskim dirkanjem ukvarja že več let in je eden izmed največjih klubov v Sloveniji. Naslednje leto je potem tudi opravil licenco za profesionalnega voznika in isto leto kupil dirkalno vozilo Renault Clio Williams od prijatelja Slavka Zormana. 

 

Še isto leto je Samo s cliom odpeljal tri dirke, vendar zaradi neizkušenosti ni dosegel nič in še celo dvakrat poškodoval dirkalnik. Da bi pridobil nekaj znanja, ga je lastnik kluba Lema Racing g. Mirko Marinšek povabil na nekaj svojih treningov in dirko na Slovaško, kjer je Samo tudi prvič osvojil pokal, in to za tretje mesto. Vpisal se je tudi na tekmovanje avtošportne zveze AŠ2005 za mlade voznike, kjer je tekmovalo veliko voznikov in po vseh preizkušnjah je prišel med najboljše. S tem uspehom si je prislužil voziti celo sezono evropskih krožno-hitrostnih dirk pri Lema Racing, ki pa jo je tudi zelo uspešno zaključil.